Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

szilikonlemezek, szilikontömlők, szilikonprofilok

Felhívjuk kedves vásárlóink figyelmét, hogy a szilikon alapanyaggyártók nem tudják a megszokott módon szállítani a gyártáshoz szükséges alapanyagot. Sem árban, sem határidőben nem tudjuk garantálni a megszokott szolgáltatásainknak. Kérjük, megrendelés előtt érdeklődjön a termék áráról, és szállítási határidejéről.

A szilikongumi rugalmasságánál fogva egyedülálló az ismert szerkezeti anyagok között.  A természetes és az ipari környezet minden területén alkalmazható.  Alapvetően szervetlen polimer vegyület, mely egyedülálló tulajdonságainak köszönhetően meghatározó anyag a gumiiparban.

Az általános szilikon gumiból készült termékek -55C – +200C-ig megtartják rugalmasságukat és maradó alakváltozásuk kis mértékben változik nehezen éghető halogén tartalmú anyagok nélkül,  gyulladáspontja 430C. A szilikongumi égése után szilícium-dioxid hamu marad vissza mely elektromos tűz után is kiváló szigetelő tulajdonsággal rendelkezik.  Hőstabilizátorok ( additív) anyagok szilikongumihoz történő adalékolásával a szilikon termékek hőállósága kitolható akár ciklikus 315C hőtűrésig. Kiváló elektromos szigetelő tulajdonságokkal rendelkezik.

Átütési szilárdság: 18-20 kv/mm (vde 0303)

UV és ózon sugárzásnak ellenáll ezért jól  használható kültéri célra. Kültéren történő alkalmazása széles körben elterjedt.

Savak és lúgok, sók híg oldatai ph tartományon belül nem támadják meg a szilikongumit, poláris folyadékokban nem duzzad (pl. rövidláncú többértékű alkoholok, kismolekulájú ketonok), ellenben nem poláris közegben ( ilyenek a szénhidrogének, ásványi olajok, benzin, kerozin, ásványi zsírok) nagyfokú duzzadás lép fel melynek eredménye képen mechanikai tulajdonságai nagymértékben romolhatnak.

Toxikus mellékhatással nem rendelkeznek, az egészségre ártalmatlan anyagok.

Az egyéb gumikhoz képest a szilikonból készült termékek élettartama többszöröse ( felhasználási közegtől függően).

Rendezés:
Nézet:
Raktáron
Várható szállítás: 2024. április 23.
Raktáron
Várható szállítás: 2024. április 23.